Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Acı Bakla / Tirmis / Termiye

10,00 TL + KDV

Tükendi

Gelince Haber Ver
Fiyat Alarmı Tavsiye Et
Besin Değerleri
Kalori
Kalori

255 Kcal

Kalori
Yağ

1.96 Gr

Kalori
Karbonhidrat

29.75 Gr

Kalori
Protein

28.5 Gr

Glutensiz Acı Bakla ( Termiye- Tirmis ) Besin Değeri: 100 Gr İçinde 255 Kalori Mevcuttur. Kalori Dağılımı % 49 Karbonhidrat % 47 Protein % 3 Yağ Şeklindedir.

 

Acı Bakla / Tirmis / Termiye

Acı bakla, tirmis ya da termiye olarak da bilinir. Besin değeri açısından oldukça zengindir. Doğal olarak glutensiz bir üründür. Bu nedenle gluten tüketmemesi gereken kişilere de hitap eder. Çok yönlü bir lezzet olan acı bakla, günlük besin ihtiyacınızın bir kısmını karşılar. Çeşitli yiyeceklere dahil edilebilir veya kendi başına da kullanılabilir.

Acı Bakla (Tirmis/Termiye) Nedir?

Acı bakla bilimsel ismi ile lüpin olarak bilinir. Ancak halk arasında termiye veya tirmis şeklinde de tanınır. Baklagiller familyasına aittir. Genel olarak Akdeniz Bölgesi’nde yetişir. Besin değeri ve kullanım alanları açısından oldukça zengindir. 3000 seneyi aşkın süredir tarımı yapılır.

Acı Bakla (Tirmis/Termiye) Özellikleri Nelerdir?

Acı bakla özellikleri gereği kullanıcıların beğenisini toplar. En önemli özelliklerinden biri, yüksek protein içeriğidir. Et ürünleri ile kıyaslanabilecek kadar protein barındırır. Bundan dolayı vegan ve vejetaryen beslenenlere de hitap eder. Sindirim sistemi için önemli olan lifler açısından zengindir. Bağırsak hareketlerini düzenler ve tokluk hissi sunar.

Yapısındaki demir, magnezyum ve fosfor bileşenlerinden dolayı mineral ihtiyacına çözüm üretir. Öte yandan acı baklanın B vitamini değeri de bir hayli yüksektir. Çölyak hastaları veya gluten duyarlılığı olan kişiler için uygun bir alternatiftir. Çünkü doğal olarak glutensiz bir besindir. Yapısında yer alan antioksidanlar ile hücre sağlığını korur.

Acı Bakla (Tirmis/Termiye) Kullanım Alanları

Acı bakla kullanım alanları oldukça fazladır. Bundan dolayı beslenme düzenine farklı şekillerde dahil edilebilir. Haşlanmış, kavrulmuş ya da un şekline getirilerek tüketimi mümkündür. Ununu kurabiye, pasta ve ekmek yapımında tercih edebilirsiniz.

Acı bakla tohumları, bitkisel yağ üretiminde de kullanılır. Bu yağ, ilaç ve kozmetik endüstrisinde oldukça yaygındır. Diğer yandan acı bakla yağı, biyodizel üretiminde de tercih edilir. Bazı acı bakla çeşitleri, toprağın azot yönünden zenginleşmesine olanak tanıdığından, yeşil gübre olarak kullanılmaktadır.

Acı Bakla (Tirmis/Termiye) Fiyatları

Acı bakla fiyatları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki acı bakla fiyatı nedir? Acı baklanın fiyatı, ürünün miktarına ve markasına göre değişir. Sayfamız üzerinden bütçe dostu fiyatlar ile acı bakla satın alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.