Tükendi
Gelince Haber VerFerasetsiz fasulye, ipliksiz ve kılçıksız olduğu için bu ismi almış, sırık tipi fasulyedir. Ferasetsiz fasulye tohumu ekimi ile birlikte elde edilen hem lezzetli hem de keyifli bir fasulye türüdür. Lezzetli ve kolay pişirildiği için, bireysel ve ticaretini yapan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bu fasulye nerede ve nasıl yetiştirilir birlikte inceleyelim.
Sırık tipi fasulye türleri arasında yer alan ve tohumdan yetiştirilen feraset fasulye için uygun tohum gereklidir. Ferasetsiz fasulye tohumu nedir konusu özellikle bu süreçte bilinmesi gereken en önemli detaydır. Ferasetsiz fasulye tohumu, bakla içinde bulunan ve her baklada da ortalama 6-7 adet yer alan tohumlardır. Uygun koşullarda ekildiğinde, taze, lezzetli ve keyifli feraset fasulyeleri yetiştirilebilmektedir. Yetiştirilen fasulyeler uzun, yassı ve açık yeşil renklidir.
Ferasetsiz fasulye tohumlarının uygun şekilde ekilmesi ile birlikte verimli bir biçimde fasulye yetiştirilmektedir. Bu yüzden de Ferasetsiz fasulye tohumu nasıl ekilir sorusunun cevabına hakim olunmasında fayda vardır. Bu sebzenin tohumları sıklıkla ilkbahar ve sonbahar aylarında ekilmektedir. Ekim yapılmadan önce tohumların 1 saat kadar suda bekletilmesi çimlenme süresini kısaltacak ve oranı artıracaktır. Toprak havalandırıldıktan ve yabani otlardan temizlendikten sonra ortalama 3-5 cm derinliğinde ekim yapılmalıdır.
Ferasetsiz fasulye tohumlarının ekiminin ardından, mutlaka toprağın nemli tutulması gerekir. Bu yüzden de Ferasetsiz fasulye tohumu kaç günde bir sulanır konusuna özellikle dikkat edilmelidir. Toprak sürekli olarak nemli kalmalıdır ve bu yüzden de sıcak havalarda özellikle 2-3 günde bir olacak şekilde sulama yapılmalıdır. Tekrar sulama zamanı için, toprağın kuruyup kuramadığı kontrol edilebilir.
Uygun koşullar altında ferasetsiz fasulye tohumları ekildikten sonra çimlenme sürecine girilmektedir. Ferasetsiz fasulye tohumu çimlenme süresi genel olarak 6-10 gün arasında değişiklik göstermektedir.
Çimlenme süresi sonunda Ferasetsiz fasulye tohumu ne zaman yetişir gündeminizde olacaktır. Ekim sonrasında çimlenme zamanı için ortalama süre 45-60 gün arasında değişmektedir. Çimlenme dönemi sonrasında artık fasulye meyve verme sürecine girecektir.