Tükendi
Gelince Haber VerBitkisel protein kaynağı olarak lanse edilen soya fasulyesi tohumu, günümüzde popüler bir besindir. Çeşitli alanlarda kullanılabilir ya da besin olarak tüketilebilir. Soya fasulyesi tohumu ile bu sebzeyi yetiştirmek mümkündür.
Soya fasulyesi tohumu özellikleri arasında öne çıkanlar:
Soya fasulyesi tohumu ekimi oldukça kolaydır. Birkaç basit işlemin yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu bitki güneşli ve sıcak havaları sever. Toprak sıcaklığı 8-10 derecenin üzerinde olmalıdır. İlkbahar ayları bunun için uygundur. Nisan’ın ortalarında ekim yapmanızı öneririz. Ekim öncesinde toprak, 20-25 cm derinliğinde sürülmeli ve gevşetilmelidir. Soya fasulyesi tohumları toprağa 2-3 cm derinliğinde dikilmelidir. Daha derin ekim, çimlenme işlemlerini zor hale getirir.
Ekim sonrasında tohumların üstünü toprakla kapatın. Biraz nemlendirin. Çimlenme süresi boyunca düzenli sulama dikkat edin. Tohumlar ekimden evvel bir gün kadar suda bekletilirse çimlenme süreci kısalır. Bölgenizin iklim koşullarına uygun çeşitler seçilmelidir. Soya, humus açısından zengin topraklarda iyi yetişir. Aynı tarlaya ardışık yıllar soya ekilmemelidir. Soya fasulyesi, hem besin değeri yüksek bir ürün hem de önemli bir yem bitkisidir. Bu nedenle doğru tekniklerle yetiştirilmesi tarım ekonomisi için büyük önem taşır.
İyi bir yetiştirme deneyimi için soya fasulyesi tohumu bakımı önemlidir. Soya, su isteği yüksek bir bitkidir. Özellikle kurak dönemlerde düzenli sulama yapılmalıdır. Otlar, bitkinin gelişimini engelleyebilir. Bu nedenle düzenli olarak ot kontrolü yapılmalıdır. Soya, bazı zararlı ve hastalıklara karşı hassas olabilir. Gerekli durumlarda ilaçlama yapılmalıdır. Soya fasulyesi, baklaları kahverengiye döndüğünde ve tohumlar sertleştiğinde hasat edilir. Hasat işlemleri genel olarak Eylül-Ekim aylarında gerçekleştirilir.
Soya fasulyesi tohumlarının zarar almasını önleyecek paketleme malzemeleri kullanıyoruz. Ürününüz, ısı, nem ve darbeden korunaklı bir şekilde elinize ulaşıyor.