Tükendi
Gelince Haber VerTaze tüketime uygun olan kılçıksız fasulye türlerinden biri de Miray fasulyedir. Miray fasulyenin dar ve uzun yapılı bir baklası vardır. Daneleri ile kahverengidir. Hemen her yerde yetişen fasulye türlerinden biri olduğu için sıklıkla tercih edilir. Tohumluk fasulyelerden elde edilen Miray fasulye tohumu ile yetiştirilir.
Miray fasulye tohumunun özellikleri bilinerek daha verimli sonuçlar alınabilir. Miray fasulye tohumunun özellikleri şu şekilde açıklanabilir:
Açık tarla yetiştiriciliğine uygun bir sebze olan Miray fasulye tohumu ekimi için ilk olarak toprak çapalanır. Bu işlem ile toprak havalandırılmış olur. Ardından tırmık kullanılarak toprağın keseksiz hale getirilmesi de iyi olacaktır. Toprak keseksiz hale getirildikten sonra 1-2 cm derinlikte tohum yuvaları kazılarak ekim işlemine devam edilir.
Burada tohum yuvaları arasındaki mesafeye dikkat edilmelidir. Fasulye ekiminde genellikle sıralı ekim yapıldığı için tohum yuvaları arasında belli bir mesafe bırakılmalıdır. Sıra arası mesafe ortalama 60 cm, sıra arası mesafe ise ortalama 10 cm civarı olmalıdır. Her tohum yuvasına birkaç tohum ekilerek bu aşama tamamlanabilir.
Miray fasulye tohumu bakımı, sulama ile başlar. Sulama az veya çok yapıldığı durumda bitki olumsuz etkilenir. Bu nedenle sulama ölçüsüne çok dikkat edilmelidir. 4-5 günde bir toprak nemlenecek ölçüde sulama yapılmalıdır. Gübre kullanılarak tohumların topraktan daha fazla besin alması sağlanmalıdır. Tohumların etrafında yabani ot büyürse temizlenmelidir.
Tohumlar gönderilmeden önce kurutularak paketlemeye hazır hale getirilir. Paketleme aşamasında kaliteli ambalaj malzemeleri kullanılır.