Tükendi
Gelince Haber VerOval şekle sahip beyaz danelere sahip bir fasulye türüdür. En verimli fasulye türlerinden biridir. Bunu güçlü bitki yapısı ve yüksek çiçek sayısı ile sağlar. Genelde taze veya konserve olarak tüketilir. Tazeliğini ve kalitesini uzun süre korur. En çok yetiştirilen fasulye türlerinden biridir. Kaliteli Romano fasulye tohumu kullanılarak yetiştirilmelidir.
Yüksek verimliliği ile dikkat çeken Romano fasulye tohumunun özellikleri şu şekildedir:
Romano fasulye tohumu ekimi için ilk olarak toprak ekime hazır hale getirilmelidir. Bunun için toprak çapalanarak işlenmelidir. Tohumlar ekilmeden önce veya ekim sırasında uygun bir gübre kullanılmalıdır. Hazırlanan toprakta yaklaşık 1-3 derinlikte tohum yuvaları kazılmalıdır. Her tohum yuvasının arsında 7-10 cm mesafe olmalıdır. Her tohum sırası arasındaki mesafe ise yaklaşık 50 cm olmalıdır. Kazılan tohum yuvalarına birkaç tane Romano fasulye tohumu ekildikten sonra bu aşama tamamlanır.
Gübreleme, sulama ve ot temizliği Romano fasulye tohumu bakımı için dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlardır. Gübreleme işlemi, tohumlar ekilmeden önce de yapılabilir. Tohum ekilirken de gübreleme yapılması mümkündür.
Sulama işlemi, hafif bir şekilde yapılmalıdır. Ekin alanında göl oluşmamalıdır. Fazla sulama durumunda tohumlar çürür. Az sulama durumunda ise kurur. Ot temizliği ise Romano fasulye tohumlarının gelişimini yavaşlatan yabani otların temizlenmesi gerektiğinin gösterir.
Hazırlanan tohumlar özel ambalaj malzemeleri ile paketlenir. Bu sayede tohumun bozulmasına neden olabilecek dış unsurlardan korunulur.