Tükendi
Gelince Haber VerAçık sarı ve düzgün bir baklaya sahip olan turşuluk hanımeli fasulyenin tohumları çok belirgin bir yapıya sahip değildir. Oturak taze ve turşuluk bir fasulye çeşididir. Genellikle turşu yapımında kullanılsa da taze tüketim için de tercih edilebilir. Turşuluk hanımeli fasulye tohumu kaliteli olursa ekildiğinde epey verim alınabilir.
Sofralara renk ve lezzet katan besinlerden biri olan turşuluk hanımeli fasulye tohumunun özellikleri şu şekildedir:
Turşuluk hanımeli fasulye tohumu ekimi toprak hazırlığı ile başlar. Tercih edilen ekin alanı uygun bir aletle çapalanarak havalandırılır ve keseksiz hale getirilir. 3 ila 5 cm derinliğinde tohum yuvaları kazılarak işleme devam edilir. Her tohum yuvası arasında 10 cm civarı mesafe bırakılması önerilir. Her sıra arasında ise yaklaşık 50 cm mesafe bırakılmalıdır. Kazılan tohum yuvalarına birkaç adet turşuluk hanımeli fasulye tohumu ekilerek üstü toprakla kapatılır.
Turşuluk hanımeli fasulye tohumunun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Sulama yapılırken tazyikli su kullanıldığı taktirde tohumlar yerinden oynayacaktır ve toprak yüzeyinde göllenme oluşacaktır. Bu nedenle sulama yavaş bir şekilde yapılmalıdır.
Fasulyenin çevresinde büyüyen yabani otlar ayıklanmalıdır. Gübre ile turşuluk hanımeli fasulyenin büyümesi destekleneceği için uygun bir gübre kullanılmalıdır. Böylelikle turşuluk hanımeli fasulye tohumu bakımı tamamlanır.
Tohumlar gönderilmeden önce güzelce kurutulur ve paketlenir. Paketleme için kaliteli ve dayanıklı ambalaj malzemesi kullanılır.