Tükendi
Gelince Haber VerTurşuluk salatalık tohumu, en yaygın yetiştirilen turşuluk tohumlardan biridir. Adından da anlaşılacağı üzere genellikle turşu yapımında kullanılır ancak taze olarak da tüketilmesi mümkündür. Koyu yeşil renge ve hafif dikenli bir gövdeye sahiptir. Dayanıklı bir bitki olarak dikkat çeker.
Turşuluk salatalık tohumunun özellikleri şu şekildedir:
Dayanıklı bir bitki gövdesine sahip olan turşuluk salatalık tohumları kolayca yetiştirilebilen verimli bir tohum türüdür. Salatalıklarının lezzeti ile de dikkat çeker. Birçok kişi turşuluk salatalık tohumu nasıl ekilir merak eder.
Turşuluk salatalık tohumu ekmek için ilk olarak verimli bir ekin alanı seçin. Topraktaki organik bileşikler fazla olursa tohumlarınız daha sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Toprağın yeteri kadar verimli olmadığını düşünüyorsanız organik gübreler kullanabilirsiniz. Gübre kullandıktan sonra tohumları ekmek için ocakları yani tohum yuvalarını hazırlayın. Sıra üzeri 40-50 cm, sıra arası 120-150 cm olacak şekilde 2-2,5 cm derinlikte tohum yuvaları kazın. Her tohum yuvasına birkaç adet tohum ektikten sonra elenmiş toprak ile üzerini örtün. Son olarak toprağı nemlendirin.
Turşuluk salatalık tohumları ekildikten sonra sıra bakımına gelir. Peki turşuluk salatalık tohumu bakımı nasıl olmalı?
Turşuluk salatalık bakımında ilk olarak sulama işlemine dikkat edin. Çimlenme olana kadar tohumları her gün sulayın. Çimlenme olduktan sonra ise 2-3 günde bir sulamaya özen gösterin. Toprak nemli kalacak ölçüde sulamanız yeterlidir. Tohumların yeteri kadar güneş ışığı aldığından emin olun. Etrafında zararlı böcekler veya bitkiler varsa temizleyin.
Kargo sırasında tohumların sıcaklık, ışık ve nem gibi dış etkenlerden zarar görmesini önleyecek özel ambalajlar ile paketleme yapıyoruz. Böylelikle tohumlarınızı sizlere güvenli bir şekilde teslime ediyoruz.