Tükendi
Gelince Haber VerGünümüzde organik gıdaların değeri gitgide artar. Birçok kişi daha sağlıklı gıdalar tüketmek ve daha sağlıklı beslenmek için tarıma yönelir. Bu kişilerce en çok tercih edilen tohum türlerinden biri kornişon salatalık tohumu olarak bilinir. Taze bir şekilde ya da enfes turşuların yapımı için kornişon salatalık turşusu kullanılabilir.
Kornişon salatalık tohumunun özellikleri şu şekildedir:
Hafif dikenli silindirik gövdesi ile dikkat çeken kornişon salatalık tohumu kolaylıkla yetiştirilebilir. Verimli ve uyumlu bir tohum türü olduğu için biraz özenle hasat sırasında iyi sonuçlar alınması mümkündür. Peki kornişon salatalık tohumu nasıl ekilir?
Kornişon salatalık tohumu, suyu seven bir tohum türüdür. Güneş ışığına yönelik isteği düşüktür. Buna uygun bir ekin alanı seçildikten sonra ocak adı verilen tohum yuvalarının hazırlanması gerekir. Ocakların derinliği 2-2,5 cm derinlikte olmalıdır. Her ocak arasında belli bir mesafe bırakılmalıdır. Sıra üzeri 40-50 cm, sıra arası 120-130 cm mesafe bırakmaya özen gösterin. Tohumları ekmeden önce toprağa gübre atabilirsiniz. Her ocağa 2-3 adet kornişon salatalık tohumu ekin. Ardından ince bir şekilde elenmiş toprak ile tohumların üzerini kapatın. Toprağı nemlendirdikten sonra ekim işlemini tamamlayabilirsiniz.
Kornişon salatalık tohumlarının sağlıklı bir şekilde büyümesi için bakımı ile ilgili unsurlar bilinmelidir. Peki kornişon salatalık tohumu bakımı nasıl olmalı?
Kornişon salatalık tohumları suyu çok sever. Bu nedenle düzenli sulama çok önemlidir. Sulama için sprey sulama yöntemini tercih edin. 2-3 günde bir eksik veya fazla sulamadan kaçınarak sulama işlemini gerçekleştirin. Salataların etrafında yabancı otlar varsa temizleyin.
Kornişon salatalık tohumları nemden, ışıktan ve sıcaktan korunacak şekilde paketlenerek güvenle sizlere ulaştırılır.