Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Köy Salatalık Tohumu

11,00 TL

Tükendi

Gelince Haber Ver
Fiyat Alarmı Tavsiye Et

Köy Salatalık Tohumu

Salatalık, ülkemizde ve dünya çapında en çok tercih edilen sebzeler arasında konumlanır. Lezzetli tadı ve sağlık deposu olması, salatalığı favori besinlerden biri yapar. Salatalık birçok farklı türe sahiptir. Bunlardan biri de köy salatalığıdır. Bu sağlıklı ve lezzetli besini yetiştirmenin ilk adımı ise köy salatalık tohumu satın almaktır. Hem aileniz hem de satış yapmak için bu tohumlardan edinebilirsiniz. Köy salatalığının yetiştirilmesi, hemen herkes için basit bir işlemdir.

Köy Salatalık Tohumu Özellikleri

Ferahlatıcı tadı ve kıtır lezzeti ile öne çıkan köy salatalığı, mutfakların popüler üyelerinden biridir. Dört mevsim boyunca tüketilen bu benzersiz besin, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır. Hem ticari amaçlarla hem de kendiniz için köy salatalığı yetiştirebilirsiniz.

Köy salatalık tohumu özellikleri ise şöyledir:

  • Köy Salatalık tohumu ekim zamanı: İlkbahar ve sonbahar ayları çok uygundur.
  • Köy Salatalık tohumu sulama sıklığı: Haftada 2-3 kez sulama önerilir.
  • Köy Salatalık tohumu rakım: Tüm rakımlarda yetişmesi mümkündür.
  • Köy Salatalık tohumu çimlenme süresi: 6-10 gündür.

Köy Salatalık Tohumu Nasıl Ekilir?

Köy salatalık tohumu ekimi basittir. Bazı temel adımları uygulamanız yeterli olacaktır. İlk olarak tohumları toprağa birkaç cm derinliğinde yerleştirin. Üstüne toprak ilavesi yapıp hafifçe bastırın. Ardından sulama yapın. Çimlenme sürecinde sulamayı aksatmayın. Ancak aşırı sulama yapmaktan da kaçının. Aksi durumda bitkiniz çürüyebilir. Çimlenmeden sonra sulama sıklığını azaltabilirsiniz.

Köy Salatalık Tohumu Bakımı Nasıl Olmalı?

Problemsiz bir salatalık yetiştirme deneyimi için bakım işlemlerini aksatmamalısınız. Peki köy salatalık tohumu bakımı nasıl olmalı? Salatalık suyu seven bir bitkidir. Özellikle sıcak havalarda düzenli olarak sulayın. Hayvan gübresi veya kompost gibi doğal gübreler kullanarak bitkinin besin ihtiyacını karşılayın. Aşırı gübreleme bitkiye zarar verebilir. Bu nedenle gübreleme talimatlarına dikkat edin. Yabani otları düzenli olarak temizleyin. Salatalıklara zarar veren böcekler ve hastalıklar için doğal yöntemler kullanmaya özen gösterin. Örneğin, böcekleri uzak tutmak için bitkilerin arasına nane veya reyhan ekebilirsiniz.

Köy Salatalık Tohumu Nasıl Gönderilir?

Köy salatalık tohumlarının elinize sorunsuzca ulaşmasını sağlıyoruz. Kullandığımız paketleme malzemeleri, ürünü ısı, nem, darbe ışıktan koruyor. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.