Tükendi
Gelince Haber VerHafif aroması ile çok sevilen beyaz turpun faydaları oldukça fazladır. İçinde C vitamini başta olmak üzere birçok faydalı bileşen vardır. Ilık ve serin iklimleri sevdiği için bu gibi yerlerde rahatlıkla yetiştirilebilir. Bunun için kaliteli ve verimli beyaz turp tohumu kullanılmalıdır.
Beyaz turp tohumunun özellikleri şu şekildedir:
Beyaz turp tohumu, güneşi çok seven bir bitki olduğu için ekim alanı buna göre seçilmelidir. Toprak sıcaklığının 18-22 derece arasında olması beyaz turp tohumları için çok elverişlidir. Buna göre alan seçildikten sonra toprağı işleyin ve beyaz turp tohumu ekimi için 0,5-1 cm derinlikte tohum yuvası kazın. Tohum yuvaları arasında 5 ila 10 cm, sıralar arasında 20 ila 25 cm mesafe bırakmaya özen gösterin. Tohum yuvalarına tohumları ektikten sonra üzerini şeffaf naylon ile kapatarak süreci tamamlayabilirsiniz.
Beyaz turp suyu çok sever ve su ihtiyacı çok yüksektir. Bu nedenle beyaz turp tohumu bakımı denilince akla ilk gelmesi gereken unsurdur. Su ihtiyacı tam olarak karşılanmayan beyaz turplarda çatlama meydana gelir. Bu nedenle düzenli olarak sulanmaları gerekir. Toprağın pH derecesi 6.0-7.4 arasında olursa beyaz turpun daha sağlıklı büyüyeceği de akılda tutulmalıdır. Turp tohumları çimlenip fide haline geldikten sonra gübreleme yapılabilir. Bunun için turp fidelerinin ikinci yaprakları geliştikten sonraki süreç en ideal zamanlardan biri olarak görülür.
Tohumların bazı koşullarda bozulduğu yaygın bilinen bir gerçektir. Tohum gönderilirken de buna göre paketlenmesi gerekir. Bu koşulları dikkate alarak paketleme sırasında özel ambalaj malzemeleri kullanarak tohumları paketliyoruz.