Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Filtre
Kategoriler
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
+100 Tohum
35,88 TL
Sepete Ekle

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu

Yer küpelisi çiçeği, rengarenk çiçekleri ile tüm dünyada yetiştirilen bitki türlerinden biridir. Ülkemizde özellikle Osmanlı döneminde ilgi çekmiştir ve o dönemden beri çiçek severlerin başlıca tercihlerinden biri olmuştur. Bitkinin kendisinden elde edilen yer küpelisi çiçeği tohumu kullanılarak yetiştirilir.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Nedir?

Yer küpelisi çiçeğine haseki küpesi de denir. Yaygın yetiştirilen bir süs bitkisidir. Latince olarak Aquilegia şeklinde adlandırılır. Düğün çiçeğigiller familyasında yer alır. Çiçeklerinin gösterişli bir görünümü olduğu söylenebilir. Çiçekleri farklı renk olabilir. Bakımı ve yetiştirilmesi kolay olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilir.

Tohuma bırakılan yer küpelisi çiçeği bitkilerinden tohum alınabilir. Elde edilen tohumlar kurutularak uzun süre saklanabilir.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Her bitki gibi yer küpelisi çiçeğini yetiştirmek için de belli aşamalardan geçilmelidir. Bu aşamalardan biri çimlenme aşamasıdır. Yer küpelisi çiçeği tohumu kaç günde çimlenir sorusuna ideal koşullar düşünülerek yanıt verecek olursak 15 ila 20 gün içerisinde çimlenir denebilir. Farklı toprak yapısı, sulama, gübreleme ve iklim koşulları bu süreyi değiştirebilir.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Yer küpelisi çiçeğinin ekim zamanı, iç mekan ve dış mekan için farklıdır. Bunun nedeni yer küpelisi çiçeği tohumunun büyümesi için belli bir sıcaklığın gerekmesidir. İç mekanda yer küpelisi çiçeği ne zaman ekilir merak edenlere yılın tamamında şeklinde yanıt verilebilir. Dış mekanda ise ilkbahar ve yaz aylarında yer küpelisi çiçeği tohumu ekimi yapılabilir.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Nasıl Ekilir?

Yer küpelisi çiçeği tohumu nasıl ekilir birçok kişi tarafından araştırılır. Bu tohum ekilmeden önce toprağın işlenmesi ve bir tırmık yardımıyla düzeltilmesi gerekir. Toprak bir miktar sulanarak nemlendirildikten sonra tohum ekimine geçilebilir. Bunun için toprakta 1-1,5 cm derinlikte tohum yuvaları kazılarak işleme başlanabilir.

Her tohum yuvası arasında 15 cm civarı boşluk bırakılması gerekir. Bu mesafe tohumların sağlıklı bir şekilde yetişmesi açısından son derece önemlidir. Üzeri hafifçe örtülen yer küpelisi çiçeği tohumları püskürtme yöntemiyle sulanır.

Yer küpelisi çiçeğinin yetişmesi için bitkiye özen gösterilmelidir. Bunun için bitkinin yeteri kadar ışık, nem ve ısı alan bir ortamda olmasına dikkat edilmelidir. Çıkan fideler fazla sık ise zayıf olan bitkilerin ayıklanması gerekir. Belli aralıklarla gübreleme yapılması da yer küpelisi çiçeği bitkisine iyi gelecektir.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Nerede Yetişir?

Yer küpelisi çiçeği tohumu dünyanın çeşitli yerlerinde yetiştirilir. Öyleyse yer küpelisi çiçeği tohumu nerede yetişir? Yarı güneşli ve yarı gölge yerlerde, humuslu ve kuruyan topraklarda daha iyi yetişir.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Nasıl Saklanmalı?

Yer küpelisi çiçeği yetiştiren ve yetiştirmek isteyen kişiler tohumların nasıl muhafaza edileceğine yanıt arar. Peki yer küpelisi çiçeği tohumu nasıl saklanmalı?

Nem, ışık ve sıcaklık gibi dış etkenler tohumlara zarar verir. Bu nedenle tohumların saklanacağı ortamların bu etkenlerden korunaklı olması gerekir. Yer küpelisi çiçeğinden elde edilen tohumlar ilk olarak güzelce kurutulur. Kurutulan tohumlar isteğe göre zararlı böceklerden korunmak için uygun ilaçlarla ilaçlanabilir.

Ardından hava almayacak şekilde paketlenerek uygun bir saklama alanına yerleştirilir. Belirttiğimiz gibi bu alanlar ışık ve nem almayan serin bölgeler olmalıdır. Bu şekilde yer küpelisi çiçeği birkaç yıl boyunca rahatlıkla muhafaza edilebilir.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır?

Yer küpelisi çiçeği tohumunun sağlıklı bir şekilde büyümesi için düzenli olarak sulanması gerekir. Öyleyse yer küpelisi çiçeği tohumu kaç günde bir sulanır? Yer küpelisi çiçeği bitkisini sularken toprağın nem durumuna dikkat edilmelidir. Toprak nemli kalacak şekilde aşırıya kaçılmadan sulama yapılmalıdır.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Çeşitleri Nelerdir?

Yer küpelisi çiçeği bitkisi farklı çeşitleri ile herkesin beklentilerini karşılar. Yer küpelisi çiçeği tohumu çeşitleri arasında yer küpelisi çiçeği tohumu, kırmızı siyah yer küpelisi çiçeği tohumu ve mor yer küpelisi çiçeği tohumu dikkat çeker.

Yer Küpelisi Çiçeği Tohumu Ne Zaman Çiçek Açar?

Yer küpelisi çiçeği tohumu ne zaman çiçek açar sorusuna ekim zamanına göre farklı bir cevap verilebilir. Genel anlamda bakılırsa yer küpelisi çiçeği bitkisinin yaz aylarının sonuna kadar çiçek açmaya devam ettiği görülür. Kurumuş dalların budanması ile bitki çiçek açmaya teşvik edilebilir. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.