Tükendi
Gelince Haber VerSidr yaprağı diğer adı Arabistan kirazı yaprağı olarak geçer. Arabistan kirazı yaprağı es-sidre şeklinde de tanınır. Kimi yerlerde sedir şeklinde de bilinir. Benzersiz sağlık faydaları sunan sidr yaprağı, son yıllarda daha popüler olsa da aslında yüzyıllardan bu yana bilinir ve kullanılır.
Son zamanlarda popülaritesi artış gösteren sidr yaprağı, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde yetişen sidr ağacı yapraklarına verilen addır. Bu yapraklar, yüzyıllardan beri kozmetikte, tıpta ve alternatif tıpta yaygın şekilde kullanılır. Sidr ağacı farklı isimlerle de bilinir. Bu nedenle de sidr’in diğer adı nedir sorusu gündeme gelir. Sidr ağacı; cennet ağacı ve Arabistan kirazı şeklinde de tanınır.
Sidr yaprağı nazara iyi gelir mi merak ediliyor. Bu faydalı bitkiyi kullanan çok sayıda kişi var. Sidr yaprağı kullananların yorumları incelendiğinde nazar konusunda da olumlu etkisi olduğu söylenir. Ancak bunun için bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır.
Sidr yaprağı faydaları pek fazladır. Bitkinin antibakteriyel ve antifungal özellikleri mevcuttur. Dolayısı ile ciltteki enfeksiyonlar ile mücadele edebilir. Cilt sağlığı için sıklıkla tercih edilir. Egzama, akne ve sivilce gibi problemleri yok etmeye yardımcı olur. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Cildi yeniler ve yatıştırır. Sidr yaprağı saça faydaları da vardır. Saç derisini temizler, besler ve kepek oluşumunu önler. Saç dökülmesini azaltmaya destek olur.
Vücudu serbest radikallere karşı korur ve yaşlanma belirtilerini hafifletir. Öte yandan sidr yaprağı ağız ve diş sağlığı için de kullanılır. Diş eti hastalıklarına ve ağız yaralarına iyi geldiği kabul edilir. Banyo suyuna dahil edildiğinde vücudu iyi bir şekilde rahatlatmasıyla da ünlüdür ve yorgunluğu dindirir.
Sidr yaprağı Kur’an’da geçiyor mu sorusunun yanıtı sıklıkla sorgulanır. İslam kültüründe sidr ağacı, cennetteki son ağaç şeklinde bilinir ve kutsal bir bitki olarak lanse edilir. Bu yüzden de manevi anlamı açısında da önemli bir bitki olduğunu söyleyebiliriz.
Sidr yaprağı kullanım alanları oldukça fazladır. Öyleyse sidr yaprağı nasıl kullanılır? Bu bitkiyi cilt bakımında tercih edebilirsiniz. Sidr yaprağı tozu, kendisi veya yağı; losyon, maske ve sabun yapımında kullanılabilir. Bu bitkiden imal edilen saç maskeleri, şampuanlar ve saç yağları da etkilidir. Sidr yaprağı kaynatılıp hem cilt bakımında hem de saç bakımında kullanılabilir. Aynı zamanda ağız gargarası yapılarak ağız hijyeni teşvik edilebilir. Sidr yaprağından tütsü yapımı da mümkündür. Bu tütsünün ortamı temizlediği ve olumlu enerji yaydığı söylenir. Bunlara ek olarak sidr yaprağı çayı da tüketimi söz konusudur.
Tüketiciler sidr yaprağı nereden alınır sorusunun yanıtını merak eder. Sağlıklı ürünler satan mağazalar, aktarlar ve online alışveriş merkezlerinde bu ürün mevcuttur. Aktarloji koleksiyonunda da yer alan ürün, bütçe dostu fiyatlarla satışa sunulur. Sidr yaprağı fiyatları ürünün gramajına göre değişir. Sayfamız üzerinden ekonomik fiyatlarla sunulan sidr yaprağı satın al seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.