Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Şalgam Tohumu

11,00 TL

Tükendi

Gelince Haber Ver
Fiyat Alarmı Tavsiye Et

Şalgam Tohumu

Şalgam tohumu, bitkinin çoğalmasını sağlayan bölümüdür. Bu sebze tohumları, çoğunlukla bahar aylarında ekiliyor ve şalgam yetiştiriciliği için kullanılıyor. Şalgam, kök bölümü tüketilen ve turpgiller familyasından gelen bir sebze türüdür. Hem taze biçimde tüketiliyor hem de fermente edilip farklı içecekler oluşturulabiliyor.

Şalgam Tohumu Özellikleri Nelerdir?

Şalgam tohumunun kendine has özellikleri bulunuyor. Şalgam tohumlarının farklı çeşitleri mevcut. Büyüklük, şekil ve renk açısından farklılaşan bu tohumlar arasında beyaz şalgam ve mor şalgam tohumu öne çıkıyor. Şalgam tohumları, diğer birçok tohuma göre daha hızlı büyür ve hasat edilir. Şalgam tohumu özellikleri:

  • Şalgam tohumu ekim zamanı: Genelde ilkbahar ve sonbahar aylarında ekimi yapılır.
  • Şalgam tohumu sulama sıklığı: Bu bitki büyüme sürecinde rutin olarak sulanmalıdır. 1-2 günde bir sulanması önerilir.
  • Şalgam tohumu rakım: Uyumlu bir bitki olan şalgam, birçok farklı rakımda yetişebilir.
  • Şalgam tohumu çimlenme süresi: Çoğunlukla 6-10 gün arasında çimlenir. İdeal çimlenme sıcaklığı ise 12-18 derecedir.

Şalgam Tohumu Nasıl Ekilir?

Şalgam tohumu ekimi için bazı basit adımların uygulanması gerekmektedir. Öncelikle taze ve sağlıklı tohumlar seçmelisiniz. Ekim yapacağınız alanı iyi bir şekilde havalandırmalısınız ve gevşetmelisiniz. Toprakta yer alan yabancı otları güzelce temizlemelisiniz. Şalgam, güneşli alanları seven bir sebzedir. Bu nedenle de ekim alanınızın günün büyük bir bölümünde güneş almasını sağlayın.

Şalgam tohumları için İlkbahar ayları oldukça idealdir. Ancak Sonbaharda da ekim yapabilirsiniz. Tohumları toprağa ortalama 1 cm derinliğinde ekmelisiniz. Sıra üstü mesafenin 5-10 cm, sıra arası mesafenin de 20-25 cm olmasını sağlayın. Ekim işlemi için toprağa ortalama 1 cm boyutunda oluklar açın. Olukların iç kısmına tohumları eşit aralıklar ile yerleştirmelisiniz. Tohumların üstüne hafif biçimde toprak serpiştirin ve bastırın. Ekimden sonra toprağı iyi bir şekilde nemlendirin.

Şalgam Tohumu Bakımı Nasıl Olmalı?

Yetiştiriciler için şalgam tohumu bakımı önemlidir ve büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Toprak sürekli nemli tutulmalıdır. Yabancı otların büyümesi önlemelidir. İhtiyaç dahilinde organik gübre kullanılmalıdır.

Şalgam Tohumu Nasıl Gönderilir?

Şalgam tohumunun size ulaştırılma sürecinde zarar görmesini önlemek için ürünü özel malzemelerle paketlemekteyiz. Tohumların yer aldığı ambalajlar, ürünü sudan, nemden, darbeden ve güneş ışığından en iyi şekilde koruyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.