Latincede Impatiens balsamina olarak geçen kına çiçeği tohumu, süs bitkisi olarak yetiştirilir. Kendine özel görünümü ile dış mekanlara renk ve canlılık getirir. Bu çiçeğin yetiştirilmesi için kına çiçeği tohumu edinmek gerekir.
Çiçek ekmek isteyenler kına çiçeği tohumu nedir sorusuna yanıt arar. Bu çiçek, süs bitkisi olarak sıklıkla tercih edilir. Çiçeğin yetişmesi için gereken küçük ve yuvarlak tanelere de kına çiçeği tohumu adı verilir. Kına çiçekleri genel olarak mor, beyaz, kırmızı ve pembe gibi tonlarda açarlar. Katmerli yapıya sahip olabileceği gibi basit bir şekilde de açabilir. Çok senelik bir bitki olmasına rağmen çoğunlukla tek yıllık olarak yetiştirilmesi yaygındır. Çiçeğin 20-75 cm arasında uzadığı bilinir. Aslen Hindistan ve Myanmar gibi bölgelerde yetişir. Halk arasında Türbe çiçeği olarak da adlandırılır.
Kına çiçeği ekimi oldukça kolaydır. Öncelikle besin bileşenleri yönünden zengin bir toprak karışımı ayarlayın. Tohumları toprağa 1 cm derinliğinde ekin. Kına çiçeği tohumları arasında 2-3 cm kadar boşluk olmalıdır. Ekim sonrasında üzerine biraz toprak ilave edip sulayın. Tohumlar çimlenene kadar düzenli sulama işlemine dikkat edin. Saksıya ekim yapacaksanız, saksının güneş almasını sağlayın.
Yetiştiriciler kına çiçeği tohumu kaç günde bir sulanır merak ediyor. Çimlenme süresi boyunca çiçeğin sıklıkla sulanması gerekmektedir. Toprağın kurumaması lazım. Nemli bir toprak için 2-3 günde bir sulama yapmaya özen gösterin. Kına çiçeği filizlendikten sonra sulama sıklığını azaltın. İlerleyen süreçte de haftada bir sulama uygun olacaktır.
En çok merak edilen konulardan biri de kına çiçeği tohumu çimlenme süresi olur. Bu çiçeklerin çimlenme süreci kısadır. Ağırlıklı olarak 10-14 gün içinde çimlenme başlar.
Kına çiçeği tohumu ne zaman açar sorusuna yanıt aranıyor. İyi bir bakım ve yetiştirme sürecinden geçen kına çiçekleri, ortalama 2-4 ay içinde çiçek açmaya başlar. Bunun için çiçeğin bakımına özen gösterilmelidir.