Kil, kayaların aşınmasından sonra toprakta doğal olarak oluşan yumuşak, mineral bakımından zengin bir malzemedir. Doğal olması sebebiyle bircok kişi tarafından tercih sebebi olmuştur. Bunun yanı sıra birçok renkte kil secenegi vardır. İllit olarak da bilinen yeşil kil, en çok kozmetik kullanımlarıyla bilinir. Yeşil kil genellikle soluk yeşil bir renge sahiptir.
Kil, insanlığın bildiği en çok yönlü malzemelerden biridir. Kil, sahip olduğu sayısız özellikler nedeniyle güzellik uzmanlarının, bitki uzmanlarının ve hekimlerin her zaman ilgisini çekmiştir. Aktarloji.com olarak da bir çok doğal kil seçeneği ile hizmet sunmaktayız.
Antik çağlarda kilin, emülsifiye edici ve psödoplastik özelliklerinden dolayı kozmetikte kullanıldığını söylemek yeterlidir.
Bu doğal malzeme, taklit edilmesi neredeyse imkansız bir kıvama sahiptir ve özellikle yüz maskeleri için oldukça uygun olduğu kanıtlanmıştır.
Kil çeşitleri şu şekilde sıralanabilir.
Yeşil kil genel olarak maske olarak tercih edilmektedir. Kil maskesi, cildin daha sağlıklı olmasına olanak sağlar. Ciltte bulunan bakteri ve yağı emerek, cildin daha temiz ve parlak görünmesini sağlar. Kil içerisinde yer alan yararlı mineraller cildin pürüzsüz olması açısından etkilidir. Bu ürün özellikle boyun, el ve yüz bölgelerinde tercih edilir.
Kişilerin sıklıkla tercih ettiği yeşil kil, doğal olarak uygulanan ürünler arasında yer alır. Bu ürünleri seçerken doğal ve katkısız olmasına dikkat etmelisiniz.
Yeşil Kil Maskesi Faydaları Neleredir?
Kil maskesi ciltte akne oluşumunu önleme konusunda yardımcı olur. Cilde doğal bir peeling etkisi verir. Kil maskesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Tıkalı olan gözeneklerin açılması konusunda yardımcı olur.
Cilt dokusunu daha güzel olmasını sağlar.
Ciltte oluşan yağın temizlenmesinde yardımcı olur.
Kan dolaşımının hızlandırır.
Yeşil Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?
Kil maskesi evde de uygulayabileceğiniz bir maske çeşididir. Kil maskesini doğru uyguladığınız zaman istediğiniz sonuçlara ulaşabilmeniz mümkün. Yeşil Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?
Kil maskesine başlamadan önce cildinizin temiz olduğundan emin olmalısınız.
Kil, su veya farklı bir sıvı ile karıştırılarak kıvamı macun veya krem kıvamına getirilerek kullanılabilir.
Maske hazırlandıktan sonra, ince bir katman şeklinde cilde eşit şekilde sürülür.
Maskenin cildinizde 10-15 dakika boyunca bekletilir. Maske bu süre içerisinde çatlamaya ve donmaya başlar.
Kurumaya başladıktan sonra, maskeyi ılık suyla temizleyerek durulama işlemi yapabilirsiniz.
Bu süreçte, bu ürünün cildinize olan hassasiyetine bakmanız gerekir.
Kırmızı kil de cilt bakımı için kullanılmaktadır. Ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak, cildin yenilenmesine yardımcı olur. Kırmızı kil, yeşil kile göre daha yağlı bir yapıya sahiptir.
Saç bakımında da tercih edilen bu üründür. Saç için kullanımında saç derisinin temizlenmesine ve daha sağlıklı saçlar olması konusunda yardımcı olur.
Cilt için kullanıldığında fırça yardımıyla kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca, bu ürünün cildinize olan hassasiyetini denemek için elinizin bir kısmında deneme yapabilirsiniz.
Kırmızı Kil Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?
Kırmızı kil maskesi faydaları diğer kil çeşitlerine göre şu şekildedir.
Kırmızı kil, siyah noktaların temizlenmesinde oldukça etkilidir.
Kullanıldığı andan itibaren cilde parlaklık ve ışıltı vermektedir.
Bu kil türü genellikle kuru cilt tipleri içinde uygundur.
Gözenekleri sıkılaştırarak, küçülmesinde yardımcı olur.
Genel kullanıcı yorumlarına bakıldığında, gözaltı morluklarına da iyi geldiği söylenmektedir.
Cildi temizleyerek, ölü hücrelerden alınmasını sağlar.
Cilt tonunun esinlenmesi konusunda yardımcı olur.
Kırmızı kil maskesi kullanımı, yeşil kil maskesiyle aynıdır. Kili suyla veya uyum sağlayan bir sıvı ile (gülsuyu) ile karıştırılarak, macun kıvamına getirilerek uygulanır. Ciltte bekletme süresi 15-20 dakikadır. Bu süre cildinizdeki kili emiş süresine de bağlıdır. Kuruma ve çatlama olduğu zaman yılık suyla yıkamaya başlayabilirsiniz.
Beyaz Kil çeşitli killerden oluşarak yapılmaktadır. Beyaz kil, genellikle kaolin kilinden elde edilmektedir. Kil maskeleri arasında sıklıkla tercih edilen kil çeşididir.
Beyaz Kil Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?
Gözeneklerin açılması konusunda yardımcı olur.
Cildin kurumasına engel olur.
Karma ve ve yağlı ciltler için uygundur.
Cilt rengini açmaya olanak sağlar.
Beyaz kil kullanımı;
Temiz yüze tabaka halinde sürülmelidir
Gözler ve çevresi bu uygulamadan korunmalıdır.
Tamamen kuruduktan sonra (yaklaşık 10 dakika) cildinizi temizlemek için ılık suyla durulayın.
Makyaj süngeri veya emici pamuk kullanmak temizliği kolaylaştıracaktır.
Bu uygulama haftada 2-3 kez tekrarlanabilir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz bekleme süresi 5 dakikaya kadar indirilebilir.
Kaolin kili beyaz ve yumuşak yapıya sahip doğal bir mineraldir. Oluşumu yüz milyonlarca yıl süren doğal süreçlerin bir sonucu olarak meydana gelir.
Doğal yapısı nedeniyle cilde karşı oldukça hassastır. Ayrıca kaolin kili, zengin silika ve alüminyum içeriğinden dolayı cildi iyice temizler.
Kaolin kili faydaları: yumuşak ve beyaz yapısı nedeniyle cilt bakımında, özellikle maske olarak sıklıkla tercih edilen bir üründür. Kaolin kilinin en bilinen faydası cildin yağ dengesini korumaya yardımcı olması ve gözenekleri arındırmasıdır.
Cilt tonunu düzenleyici ve aydınlatıcı özelliği de bulunmaktadır. Bu ürün özellikle yağlı ve karma cilt tipleri için ideal bir doğal cilt bakım ürünüdür.
Sarı kil rengini içerdiği demir oksit tarafından belirlenir. Sarı kil, oldukça yumuşak bir dokuya sahip olduğundan kuru ve hassas ciltlerde dahi rahatlıkla kullanılabilir.
Sarı kil maskesi ile, ciltteki ölü hücreleri temizleyerek daha düzgün bir cilt sağlar. Ayrıca cildinize canlı bir parlaklık kazandırır.
Sarı Kil faydaları:
Cildi derinlemesine temizler.
Hassas ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun, saç derisi ve yüz temizleyicisidir.
Negatif yüklü olduğu için kir, sebum ve koyu lekeleri hızlı bir şekilde kendine çeker.
Cildi kurutmadan nazik bir temizlik sağlar.