Tükendi
Gelince Haber VerDemre sivri biber ile normal sivri biber çok benzerdir. İçinde yer alan çekirdek az olsa da kalitelidir. Yani tohumlarının oldukça verimli olduğu söylenebilir. Organik olarak yetiştirmek isteyenler demre sivri biber tohumu kullanabilir. Bu bitkinin meyvesi genellikle turşuluk ve sofralık olarak kullanılır.
Adından da anlaşıldığı üzere sivri yapılı bir biber türü olan demre sivri biber, parlak yeşil renge sahip etli bir meyveye sahiptir. Demre sivri biber tohumunun özellikleri ise şu şekildedir:
Demre sivri biber tohumu, güneş gören bir alana ekilmelidir. Bu nedenle toprak seçimi buna göre yapılmalıdır. Alanı seçtikten sonra demre sivri biber tohumu ekimi için toprağı havalandırarak işe başlayabilirsiniz. Ardından tohum için uygun olan derinlikte yani 0,5-1 cm civarında çukurlar kazın. Bu noktada her tohum arasında ortalama 40 cm mesafe bırakmayı unutmayın. Böylelikle biber fidelerine gelişmek için yeterli alanı sağlamış olursunuz.
Demre sivri biber tohumu bakımı sulama ile başlar. Ektiğiniz demre sivri biber tohumlarını sularken ılık su kullanmanız iyi olacaktır. Sulama işlemi sırasında yalnızca bitkinin kökleri sulanmalıdır. Toprağın biraz nemlendirilmesi yeterlidir. Tohumlar çimlendikten sonra sulama yapılırken yapraklara mümkün olduğunca su değdirilmemelidir. Çimlenme olduktan sonra gübre de kullanabilirsiniz.
Tohumların bazı dış etkenlerden olumsuz etkilendiği yaygın bilinen bir gerçektir. Bunlar nem, ışık ve sıcaklık başta olmak üzere çeşitli unsurlardır. Tohumları korumak için özel ambalaj malzemeleri kullanarak sizlere güvenli bir şekilde ulaştırıyoruz.