Tükendi
Gelince Haber VerBal kabağı bitkisinin iç kesiminde yer alan çekirdeklere bal kabağı tohumu denir. Bal kabağı yetiştirmek isteyen kişilerin bu tohumları kullanması gerekir.
Çorba, tatlı ve kavurma gibi birçok yemekte kullanılabilen bal kabağı en çok tüketilen sebzelerden biridir. Bal kabağı tohumunun özellikleri şunlardır:
Bal kabağı ekmeden önce toprakta gereken hazırlıklar yapılmalıdır. İlk olarak güneş alan bir bölge seçilmelidir. Ardından toprak çapalama yoluyla havalandırılmalıdır. Bu noktadan sonra bal kabağı tohumu ekimi başlayabilir.
Tohumları ekmek için ortalama 5 cm derinliğe sahip çukurlar kazın. Bal kabağı fideleri yayılarak büyüyeceği için her tohum çukuru arasında birkaç metre boşluk bırakmaya özen gösterin ki bal kabaklarının yayılmak için yeterince alanı olsun. Kazılan her bir çukura 4 ila 5 tane bal kabağı tohumu atabilirsiniz.
Bal kabağının bazı bakım ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları karşılayarak daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Bal kabağı tohumu gerektiği gibi ekildikten sonra bakım aşamasına geçilebilir. Bal kabağı tohumu bakımı yaparken ilk dikkat etmeniz gereken unsur sulamadır.
Sprey şişesi kullanılarak sulama yapmanız daha iyi olacaktır. Böylece tohumların toprakta kayması önlenebilir. Suyun ılık olması da önemli bir püf noktadır. Toprak sıcaklığını 18-22 derece arasında tutmalısınız. Bal kabağı fideleri yaprak verinde su bazlı ya da sıvı gübreler kullanılabilir.
Tohum gönderirken dikkatli ambalajlama son derece önemlidir. Dikkatli ambalajlama ile tohumların ışık, nem ve su gibi tohumu bozacak unsurlardan korunması sağlanır. Ayrıca darbeye bağlı hasar oluşması da önlenir. Biz de bunu sağlamak adına ürünlerimizi özel ürünlerle ambalajlayarak sizlere iletiyoruz.